Malmö - Kan vara en av Sveriges vackraste städer, som erbjuder allt

Om Malmö

MalmöMalmö innefattar idag Malmö kommun i Skåne län men även Arlöv i Burlövs kommun. Malmö är även en residensstad i Skåne län.

  • Befolkningstätheten är något högre än i Stockholm och betydligt högre än i Göteborg.
  • Malmö ingår i storstadsområdet Stormalmö och tillsammans med bland annat Köpenhamn i Öresundsregionen som är Nordens största region, befolkningsmässigt.
  • Av hela tätortens befolkning som låg år 2010 omkring 280 415 invånare bodde cirka 270 214 invånare i Malmö kommun.
  • I hela Malmö kommun beräknas befolkningen idag ligga runt 321 581 invånare och i Stormalmö bor hela 693 458 invånare (2015).

Grus, sand och malm

Malmös namn är ett kombinerat ord utav orden malm i betydelsen "grus" eller "sand" och ordet "hög" i pluralis, alltså högar. Öresund avskars av ett kuperat sand- och insjöområde vilket kom att inspirera till stadens namn.

Exempel på på detta finns på många andra håll i landet. Ordet malm är besläktat med ordet mala och förekommer även i stadsdelsnamn som Norrmalm.

En vacker stad som har allt

Malmö har en stor mängd vackra parker och temalekplatser som är mycket sevärda. Varför inte ta med picknick och slå upp en filt när vädret tillåter?

Är det konst och kultur du är intresserad av finns här ett stort utbud av platser värda att besöka så som Malmös stadsteater och Malmös opera och musikteater samt Malmö konstal eller Malmö konstmuseeum!

Är ni redo för en aktivitet i Malmö?

Någon fråga om våra aktiviteter?

Kontakta oss här, vi svarar gärna på dina frågor!